Kasvatus

Kasvatus

Kasvatustyössäni tärkeää on kiinnittää huomiota terveyteen, luonteeseen ja liioittelemattomaan ulkomuotoon. Tavoitteenani on kasvattaa tasapainoisia koiria, joiden kanssa on mukava harrastaa ja elää arkea. Tavoitteenani on myös, että koirilla olisi tasapainoinen, tarkoituksenmukainen paimenkoiran rakenne, jolloin liikkuminen on kevyttä ja matkaavoittavaa.

Käyttämäni jalostuskoirat ovat aina laajasti terveystarkastettu ja geenitestattu. Jalostukseen valikoituvat vain luonteeltaan sopivat yksilöt. Kuitenkaan yksikään koira ei ole täydellinen, ja jokainen pentue on tarkkaan harkittu ja mietitty mahdollisine riskeineen.

Minimeising-pennut

  • luovutetaan 7-8 viikon iässä
  • rekisteröidään Suomen Kennelliittoon
  • tunnistusmerkitään mikrosirulla
  • myydään Kennelliiton sopimuslomakkeita käyttäen
  • ruokitaan laadukkaalla pentumuonalla
  • madotetaan kolme kertaa ennen luovutusta
  • tutkitaan eläinlääkärillä (pampaipennut myös silmäpeilataan ennen luovutusta)
  • kasvavat arkemme keskellä tottuen erilaisiin ääniin, alustoihin, autoiluun ym. arkisiin asioihin
  • saavat paljon käsittelyä (mm. BioSensor), kokemuksia ja rakkautta

Pennut saavat mukaansa pentupaketin, jonka mukana tulee mm. pennun syömää laadukasta ruokaa ja pennun hoito-ohjeet (sis. tietoa ruokinnasta, koulutuksesta ja hoitamisesta). Lisäksi mukana tulee kasvattajan elinikäinen tuki ja apu. Kuulen erittäin mielelläni aktiivisesti kasvattieni kuulumisia. Pentueille perustetaan pentujen omistajien niin halutessa omat whatsapp/face-ryhmät, joihin kuulumisia ja kysymyksiä voi laitella. Järjestän mielelläni kasvattitapaamisia ja muita treffejä, joihin toivon pentujen omistajien osallistuvan.

EN OTA VARAUKSIA SYNTYMÄTTÖMIIN PENTUEISIIN. Eli meillä ei ole varauslistakäytäntöä. Kiinnostuksensa voi ilmaista syntyvää pentuetta kohtaan, mutta valitsen kodit aina vasta pentujen synnyttyä. Vaatimuksenani on tutustua potentiaalisiin pennun ostajiin kasvotusten jo mieluiten ennen pentujen syntymää. Toivottavasti olet halukas tulemaan tapaamaan minua ja koiriani esimerkiksi meille kotiin, lenkille tai vaikkapa mukaan treeneihin. Jos välimatka on kovin pitkä, voidaan järjestää esimerkiksi videopuhelumahdollisuus.

Pennut yksilöidään tuleviin koteihinsa vasta n. 6-viikkoisina, jolloin luonne-erot alkavat paremmin erottua ja sopivimmat kodit ja pennut todennäköisimmin kohtaavat. Meiltä ei voi valita pentua sen värin tai silmien värin perusteella. Tietysti otan toiveita huomioon valintoja tehdessäni, mutta värin perusteella en kenellekään pentua myy.


Kiinnostunut pennusta?

Pentukyselyissä voit ottaa yhteyttä sähköpostitse minimeising@gmail.com, ja kertoa itsestäsi ensimmäisessä viestissä kattavasti (mm. koiraharrastustausta, asuinmuoto, perhe, mistä yhdistelmästä toivoisit pentua ja millaisella luonteella, tulevat suunnitelmat koiran kanssa jne). En vastaa vain hinta- ja varaustiedusteluihin. En vastaa välttämättä viesteihin, joista huomaan samantien että sama viesti on lähetetty kopiona kymmenelle muullekin kasvattajalle.


Tämän hetkiset pentueet:

ei tällä hetkellä pentuja


Tulevat pentueet:

pampait:
Sefialle on suunnitelmia loppukesälle 2023. Uroksen valinta on vielä auki, ja se paljastetaan lähempänä. Tällä hetkellä minulla on riittävästi kyselyjä pentueesta, enkä pysty enempää odottajia ottamaan vastaan.

Sefian pentueen jälkeen kasvatukseen tulee noin parin vuoden tauko, sillä jalostusnarttuja ei ole enempää.


lapinkoirat:
Lapinkoirien osalta kasvatussuunnitelmat on auki. En vielä tiedä, tuleeko Tupusta jalostusyksilöä. Punnitsen vielä asiaa, joten tällä hetkellä myöskään lapinkoirakyselyitä ei kannata lähettää.